Wien

wien

Oplev det pragtfulde østrigske hovedstad beliggende blot 60 km fra Bratislava. Wien – tidligere hovedstad for det store Østrig-Ungarnske Rige er en ægte kejserby. Historie og tidligere rigdom ånder fra de storslåede bygninger som omringer den gamle by. Mest kendt som musikkernes by, turister går i fodspor af Mozart, Mahler eller Beethoven og drikker kaffe i Europas ældste kaffehuse. Wiens centrum rummer de fleste af byens kendte seværdigheder fra de gamle tider:

–   Kejserpalads Hofburg med bl.a. Den spanske rideskole
–   Skt. Stephans domkirke
–   Franciskaner kirke med Habsburgernes begravelsested
–   Schonbrunn Palads
–   Karlskirke
–   Opera, Parlament, Burgteater, Musikverein osv.

Wiens kulturscene er også fyldt med fantastiske oplevelser. Se udstilling i Wiens største museumskomplex – Museumskvartier, i Kultur- og Naturhistoriske museer eller Albertina.

Trænger man til mere folkelige oplevelser, tag på en tur til forlysestelseparken Prater eller besøg nogle af de mange vinstuer og værstshuse i Grinzing og Kahlenberg område. Værd at opleve er dog også de mere hippe og moderne kvarterer som Spittelberg eller Neubau, hvor man bl. a finder tredy butikker med lokale designere. Shoppere bliver også glade for Mariahilfestrasse, som er lige blevet ombygget til fodgængerszone.

Vi arrangerer også gerne udflugter til området af Wien – Wienerwald, Mayerling, Melk, Heiligenkreuz, vinområderne omkring byen eller Bratislava.

Vi kan tilbyde fuld rejseprogramm for grupper til Wien, skræddersyet efter egen ønske.