Sejlture på Donau

Sejlture paa Donau

Ønsker man at sejle på Donau, tilbyder Bratislava følgende muligheder:

Twin City Liner

Et norsk bygget katamaran som sejler i sæsonen fra april til november måned. Sejlturen mellem Wien og Bratislava foretages mindst 3 gange om dagen, flere gange i weekenden. Billet prisen for enkeltvej er forhodsvis dyr – ligger mellem 20 – 25 EUR pro person, afhængig af det ønskede afgangspunkt. Fordelen er hastigheden – selve sejlturen er en nydelig oplevelse og tager kun 90 minutter. Skibet er modernt med behagelige siddepladser i aircondtioned rum med store vinduer og åben dæk med flere siddepladser ovenpå. Katamaran sejler fra Bratislavas gamle by direkte til Wiens hjerte – Schwedenplatz, hvorfra det er kun 5 minutter til fods til Stephanskirken. Husk at bestille plads go tid i forvejen, der plejer at være udsolgt i turist sæsonen!

Kontakt os for billlet bestilling, vi kan yde 5 pct rabat på biletter.

Hjemmeside: www.twincityliner.sk

Slovenska lodna doprava

Den officielle slovakiske skibsfart byder på flere forskellige sejlture i løbet af sæsonen. Flåden består af udflugskibene som er en lille smule ældre og en lille smule langsommere end det moderne katamaran, men til gengæld er prisene meget billigere og selve sejlturen er en nydelse.

SLD tilbyder følgende sejlture:

– Bratislava – borgen Devin – Bratislava

Sejlturen til den lille by Devin beliggende cirka 10 km er et meget populært sommerudflugt for mange turister, men også for mange slovakkere. Skibet holder 2 timers pause i Devin, hvor man har mulighed for at besøge borgen og evt. spise en let frokost. I sæsonen sejler både om formiddagen og eftermiddagen. Sejltur er på 90 min / en vej.

– Bratislava – Wien – Bratislava

Sejlturen med speedbåd til Wien tager 90 minutter. Skibene på grund af sin størrelse holder ved Handelskai i Wien, som kræver turen med metro ind til centrum.

– Bratislava rundtur

En kort sejltur på cirka 45 minutter blev introduceret for nylig. Skibet sejler under Bratislava broer og holder flere stops undervejs, hvor man kan stå af. Sejlturen er meget passende for dem, som ikke har tid til at sejle nogle af de almindelige ruter, men ønsker at opleve floden Donau og se Bratislava fra en anden perspektiv.

– Bratislava – Cunovo – Bratislava

Udflugt til den lille by Cunovo foretages i samarbejde med et slovakisk galleri – Danubiana. Danuabiana er galleri af det moderne kunst, som huser forskelllige udstillinger af slovakiske og udenlandske gæster. Projekt af en slovakisk kunsthistoriker og hollandsk samler har sparket mange kontroverser hos den officielle slovakiske kunstscene. Interessant for danske gæster er, at Danubianas hovedinspiration er den danske Lousiana. Beliggende meget flot på en halvø midt i Donau, galleriet på en symbols måde minder om et skib.

Kontakt os for billet bestilling.

Hjemmeside: www.lod.sk