Krakow

krakow

Krakow hører til blandt Polens ældste byer, hvis fantastisk bevaret indre by er velfortjent indskrevet på Unescos kulturlarv liste. Beliggende i sydlige Polen på brederne af floden Visla, ikke langt fra de slovakiske grænser og Tatrabjergene, Krakow er mindre end Wien eller Budapest og har kun ca. 700 000 indbyggere. Som landets tidligere hovedstad Krakow kan prale sig med kongeslottet Wawel – kongernes tidligere residens, kroning- og begravelsessted. Krakows hyggelige gader er proppet med gavlhusene hvis historie strækker sig langt tilbage til middelalderen.

Husk at se følgende highlights:

–   Wawel kongeslottet med kapellet
–   Sukienice markedshal
–   Jagielonska Universitet
–   Skt. Mariakirke
–   Franciskaner og Dominikaner kirke

Tag på en kort tur til det nærliggende jødiske distrikt – Kazimierz. Ingen steder i Europa er det jødiske kvarter bevaret på sådan en autentisk måde. En blandning af synagoger, gamle huse, marked og trendy kafeer, Kazimierz byder på en meget speciel stemning. Kryds Visla floden over den nybyggede fodgængers bro til Podgorze distrikt, hvor det jødiske ghetto engang var situeret og besøg den nyrestoreret Oskar Schindlers museum.

Udflugterne til området inkluderer Wieliczka saltminer, koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau eller byen Zakopane i Tatrabjergene.

Vi kan tilbyde fuld rejseprogramm for grupper til Krakow, skræddersyet efter egen ønske.