Guidede ture i området

Guidede ture i omraadet

Hermed eksempler på nogle af de mest populære guidede ture i Bratislava og området.

Bratislava bytur

Bytur til fods i Bratislavas gamle bydel. Guiden viser den charmerende gamle by med sine flotte paladser, som hver for sig fortæller en rig og spændende historie. Vi skal se det gamle rådhus, Ærkebiskopens palæ, den gamle opera, Mikaelsporten og Skt. Martin domkirke.

Bliver man træt i benene, der er også mulighed at leje et lille turist tog, som kan køre os rundt. Ved en udvidet rundvisning med bus, vi kan også køre til Bratislava borgen og nyde den fantastiske udsigt over Østrig, samt se byens nyriges kvarter med sine utrolige vilaer og besøge en kommunistisk krigs mindesmærke – Slavin.

Varighed: fra 1 – 3 timer

Transport: til fods / i lille turist tog / kombination til fods og med bus

Bratislava og borgen Devin

Denne tur foretages med minibus eller bus og er derfor eget for grupper med min 4. deltagere. Vi skal se Bratislava borgen, byens nyriges kvarter og slutter med et besøg af en romantisk ruine af borgen Devin. Devin ligger meget skønt over sammenfletning af floderne Donau og Morava og var engang et magtcentrum for Det stormæhriske rige. Stedet var også et af de stærkest bevogtede grænser under det kommunistiske Tjekkoslovakiet. Ved interesse smagning af Devins lokal vin kan arrangeres.

Varighed: ca 2,5 time – 3 timer

Transport: kombination til fods og med bus

Cykeltur til borgen Devin og Schlosshof

Cykeltur med guide til borgen Devin, som afsluttes med besøg af Schlosshof – Maria Theresias pragtfuld sommerslot beliggende i Østrig tæt ved den slovakiske grænse. Vi cykler langs floden Donau – cykel sti er afmærket hele vejen. Landet er fladt, så cykelturen er ikke særlig krævende for vante cyklister. Efter Devin cykler vi gennem et fredet naturområde og krydser den 2012 bygget Frihedsbro over floden Morava. Denne bro for fodgængere blev bygget i samarbejde med Østrig og skulle promovere begge landes samarbejde.

Et hyggeligt og ikke krævende cykeltur. Mulighed at lægge frokost ind i programmet.

Varighed: 3 – 6 timer

Transport:
cykel – fladt teræn, ca 30 km i alt med pauser

Lave Karpaterbjergene – Vintur

Denne tur foretages med minibus eller bus og er derfor egnet for min 4 deltagere. Turen går nord for Bratislava til Slovakiets største vinområde – Karpaterbjergene. Vinmarkerne starter allerede med de sidste huse i Bratislava og strækker sig cirka 30 km nord for hovedstaden. Turen går igennem små byer som er kendt for sin vinproduktion. Turen slutter med vinsmagning og treretters hjemmelavet andesteg /typisk mad for området/ hos en lokal familie som dyrker sine egne vin. Vi bliver vist rundt på vinmarken hvis man ønsker det. Super stemning, fantastisk mad og lige så meget vin man har lyst til er inkluderet i prisen.

Varighed: 4 – 5 timer

Transport:
bus

Wien

Udflugt til det Østrigske hovedstad foretages enten med minibus, med båd eller med kombination af disse. Oplev det pragtfulde østrigske hovedstad og dets højdepunkter: Stephans domkrike, Hofburg palads, Den spanske rideskole, Ringstrasse og hvis tiden tillader det også Schonbrunn palads. Med guide som viser rundt og med tid på egen hånd i byen. Mulighed for at lægge frokost ind i programmet.

Varighed: ca 8 timer

Transport:
bus