Budapest

budapest

Budapest ligger ca 160 km sydøst fra Bratislava. Denne fantastiske ungarske hovedstad er præget og stolt af sin revolutionær historie og kamp mod den tyrkiske, østrigske og senere kommunistiske herredømme. Budapest folder sig ud på begge sider af floden Donau – den ældre Buda domineres af Bjerghøjden med den romantiske Fiskerbastion, som byder på utroligt smukt udsigt over området. Den moderne og mere livlig Pest byder på rigt kultur- og cafeliv, mange restauranter med ægte ungarske mad og zigøjner musik.

Værd at besøge er Budapest highlights:

–   Mathiaskirke på Buda siden med Fiskerbastionen
–   Gellerthøjden med Frihedstatuen
–   Heltepladsen
–   Parlamentet, Skt. Stephanskirke, Madhallen osv.

Budapest er også vandets by. Som den eneste hovedstad i verden sidder Budapest direkte på sin naturlige rigdom – de helsebringende varme kilder der findes under byen gav anledning til Budapests ældgammel kurbad tradition. Besøg Szechenyi eller Gellert bad, som er nogle af de største og som kan prale sig med sin fin de siecle stemning.

Oplev også den trendy jødiske kvarter med mange hippe butikker og kaffesteder og ruinpubber – værtshuse som var stiftet af unge mennesker i Budapests forsømte kvarterer og som siden har opnået en vis kulturunderground status.

Vi kan tilbyde fuld rejseprogramm for grupper til Budapest, skræddersyet efter egen ønske.