Aktiv ferie

aktiv ferie

Slovakiet er som skabt til aktive sports udfordringer i alle mulige former og for alle alderskategorier, uanset det drejer sig om en gruppe unge mennesker, eller familier med børn. Her er et generelt overblik over de anbefalede aktiviteter man kan foretage sig i Slovakiet.

Rafting
Rafting er en temmelig udbredt sport i Slovakiet. To store kunstige vandarealer findes i Bratislava /hvor dette endda blev brugt flere gange til VM/ og i regionalbyen Liptovský Mikuláš. Rafting kan ellers arrangeres på de rislende floder Váh, Orava, eller Belá – alt efter sværhedsniveau. Altid med instruktøren.

Tømmerflåder
Sejlture på tømmerflåder arrangeres på floden Vah, eller i den fantastiske natur ved Pieniny nationalparken på floden Dunajec, som danner en naturlig grænse mellem Slovakiet og Polen

Klatring og bjergvandring
Professionel bjergeklatring med instruktøren kan arrangeres i de fleste nationalparker i Slovakiet, endda i nærheden af Bratislava. Specialitet er de spændende klatrelande med reb og stiger udstrukket mellem træerne.

Har man ikke ligefrem lyst til at klatre, så er her altid mulighed for at benytte de utrolige mange muligheder for vandreture. I alle nationalparker findes gode afmærkede stier for turister for kortere eller længere udflugter og ture. Turist korte kan købes til.

Paragliding og faldskærmsudspring
Hvor ellers hvis ikke i Slovakiet, hvor faldskærms opdager Štefan Banič kommer fra, skal man afprøve denne uforglemmelig oplevelse.

Faldskærmsudspringning og paragliding i bjergerige områder af central Slovakiet er værd at prøve. Med instruktøren og træning naturligvis. Også ballon flyvning eller bungee jumping kan arrangeres til.

Cykelture
Ønsker man at cykle i Slovakiet, skal man i hvert fald være forsynet med en god mountainbike med lav gearing, der kan lejes på de fleste hoteller. I de bjergrige områder skal man regne med masser af bakker og vejene er med lange og stejle stigninger og fald.
Selv om terrænet ofte er svært, bliver man belønnet med store naturoplevelser og uventede udsigter. Cykelstierne er afmærket de fleste steder, terrænet er på de fleste ture asfaltvej, men der kommer også skovveje med ujævnt, men spændende underlag.

Bademuligheder
Masser af naturlige og kunstige søer findes rundt om i Slovakiet – de største er vanddæmningen Liptovská Mara og Oravská Priehrada. Her er der muligheder for at leje en båd, vandcykel eller stå på vandski.
I landet findes flere badelande for både børn og voksne – med rutschebaner, thermal vand i svømmebassiner, sauna verden og massager.

Andre arrangementer
Ønskes der andre aktiviteter?
Her er nogle man kan vælge: paintball, airsoft, øksekast, motocross, borg erobrering, jeep safari, offroad, etc…